Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Verktøy

- I nye Ørland bor det rett og slett mange fine folk!

Bli bedre kjent med ledergruppen i nye Ørland kommune.

Marit Knutshaug Ervik, assisterende rådmann og kommunalsjef for næring, arbeid og kultur. - Klikk for stort bildeMarit Knutshaug Ervik, assisterende rådmann og kommunalsjef for næring, arbeid og kultur.

Navn: Marit Knutshaug Ervik
Stilling: Assisterende rådmann / kommunalsjef næring, arbeid og kultur
Alder: 49
Bosted: Hovde på Brekstad

- Hva vil du trekke fram som fordeler med sammenslåingen for ditt fagområde?-
- Etableringen av «Næringens hus» med å få samlet dagens næringsapparat i begge kommuner, samorganisering av flere fagmiljø innenfor kultur, fokus på et godt arbeidsmarked, frivillighet og folkehelse, et kirkelig fellesråd – i sum er det mulighetene for å få til enda mere sammen enn hva vi allerede klarer i dag.   

- Nevn noen utfordringer som må løses på veien fram mot 1.1.2020?
- Det er noe ulik organisering i dagens kommuner. Vi skal bygge den nye kommunen på det beste fra dagens kommuner, og samtidig bygge en god organisasjonskultur. Ny organisering betyr endring, noe som kan være krevende prosesser, samtidig som det også vil gi nye muligheter. Jeg har imidlertid stor tro på at vi skal klare dette sammen gjennom kompetente og kloke medarbeidere, og at vi 1. januar 2020 har en robust organisasjon som leverer gode tjenester til innbyggerne og som tilrettelegger for næringsutvikling i nye Ørland kommune.  

- Hva gjør nye Ørland til en attraktiv kommune for tilflyttere og næringsliv?
- Vi er en kommune i vekst! Her er det lav arbeidsledighet og gode muligheter for jobb. Vi har god barnehagedekning, varierte bomiljø, korte avstander, god samferdsel med ferger, hurtigbåter og flyrute. Vi har engasjerte og dyktige bedriftsledere, og politikere som har fokus på god tilrettelegging for ønsket næringsvekst. Vi har en kommune som gir muligheter for innbyggerne til å være aktive og engasjerte, og inkluderte i ulike miljø innen kultur og idrett. Vi har mange møteplasser, og frivillige lag og organisasjoner som har betydning  for enkeltmennesker og lokalsamfunnet. I nye Ørland bor det rett og slett mange fine folk!

- Si litt om din motivasjon for å bli en del av ledergruppen for den nye kommunen?
- Det er å få være med å bygge og påvirke en organisasjon med gode verdier, og som har tillit til innbyggere og samarbeidspartnere gjennom gode tjenester og god tilrettelegging. Jeg er opptatt av det beste for organisasjonen, den nye kommunen og tjenestene vi skal levere til innbyggerne. I tillegg til at vi tilrettelegger for næringsliv og tenker «folkehelse» i det vi gjør.

- Hvor tilbringer du helst fritid i nye Ørland?
- Det kan rett og slett være hjemme, eller ute i naturen som på herregårdslandskapet eller på Kopparen, eller en joggetur rundt Grande. Har prøvd squash noen ganger, og det var utrolig artig. I sommerhalvåret liker jeg også å være på sjøen.

- Hva er dine interesser når du ikke er på jobb for nye Ørland?
- Da tar jeg gjerne en joggetur, sykkeltur, skitur eller går på tur sammen med familie og venner. Er med i «Løpeglede» og  «Yoga for nybegynnere». Er også så heldig å ha et barnebarn i nærheten, så det blir litt godtid sammen med henne.

- Favorittmat og –drikke?
- Bacalao og vann med bobler i. Jeg er glad i mat og spiser så å si alt, og setter pris på det gode vannet vi får fra Barset. Når vi har besøk så kommenterer også de det gode drikkevannet vi har.  

- Favorittmusikk?
- Nå har Øystein Hegvik blitt mye spilt! Jeg er glad i mye forskjellig musikk som Kim Larsen, Highasakite, CC Cowboys og trøndermusikk.

- Hvilken bok tar du med deg på hyttetur?
- Noe faglitteratur og helst innen ledelse.

- Hvordan vil du markere sammenslåingen til nye Ørland ved inngangen til 2020?
- Da vil jeg delta på kommunens markeringer, for så å avslutte kvelden i tradisjon tro med familie og venner hjemme!

Fant du det du lette etter?