Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Verktøy

Fengende og fargerikt folkemøte om veien fram mot nye Ørland kommune!

Klikk for stort bildeElever ved Ørland kulturskole, anført av danselærer Sarah Mikkelhaug, slo an rytmen i møtet med heftig dans til DumDum Boys klassiker "Splitter Pine".

Stemningen var til tider særdeles god da nye Ørland kommune inviterte til nok et folkemøte tirsdag 4. juni.

Kommunestyresalen Yrjar på Brekstad var for anledningen rigget for intim stemning da et 50-talls innbyggere fant veien til folkemøtet. I tillegg til kaffe, frukt og kake sto kulturelle innslag og ulike orienteringer på menyen for kvelden.

Klikk for stort bildeKaren Grønning bød på varme toner og vakker sang.

De unge slo an tonen
Engasjerte elever fra Ørland kulturskole slo an tonen for kvelden, da de åpnet møtet med dans og sang. Deretter fikk dagens to ordførere, Ogne Undertun og Tom Myrvold som leder henholdsvis arbeidsutvalget (AU) og fellesnemnda for nye Ørland, gi uttrykk for noen ambisjoner og visjoner for den nye kommunen.

Tettpakket liste med kulturbygging
På vegne av gruppa "Visjon, symboler og felles kultur" presenterte Gunn Kristin Ørsleie en oversikt over arrangement som i tida framover har til hensikt å knytte ytterligere bånd mellom innbyggerne i dagens to kommuner. På dette området er det en svært rikholdig meny gjennom hele sommeren, med noe som bør friste alle til å bli med på ett eller flere arrangement. I disse dager mottar alle husstandene i Bjugn og Ørland en informasjonsfolder som også inneholder en oversikt over disse arrangementene.

Folkefest 15. juni!
Vi nøyer oss i denne omgang med å nevne at det 15. juni legges opp til folkefest gjennom arrangementet Allsang uten grenser ved Mølnargården i Bjugn. Da settes det opp skyttelbuss fra Botngård for å unngå parkeringskaos ved Mølnargården, elever fra kulturskolene i begge dagens kommuner går på scenen, og det samme gjør en ikke helt ukjent IDOL-vinner. Gratis inngang for alle!

Klikk for stort bildeMarit Knutshaug Ervik presenterte fargerike smakebiter fra nye Ørland kommunes grafiske profil.

Visuelle smakebiter
På vegna av den samme gruppa kunne påtroppende kommunalsjef og assisterende rådmann i nye Ørland kommune, Marit Knutshaug Ervik, presentere smakebiter fra den grafiske profilen til nye Ørland kommune. Reaksjonene fra salen tydet på at også dette falt i smak hos forsamlingen.

Administrativ organisering
- Nå har vi hatt det trivelig lenge, sa Gunn Kristin Ørsleie spøkefullt før hun overlot ordet til prosjektleder og påtroppende rådmann Emil Raaen i nye Ørland kommune.
Sammen med de fleste av kommunalsjefene i nykommunen presenterte Raaen en oversikt over den administrative organiseringen for nye Ørland kommune.

Tanker for framtida
Kveldens siste orientering, også ved Raaen, handlet om arbeidet med økonomiplan for kommunen som er en realitet om drøyt 200 dager. Raaen la ikke skjul på at det er utfordringer knyttet til økonomi, og da spesielt gjeldsnivået som den nye kommunen skal betjene. Samtidig er det en ny kommune, som på de fleste områder er solid rigget for framtida, som ser dagens lys fra nyttår.

Klikk for stort bildeProsjektleder Emil Raaen inviterer til nytt folkemøte i september.

Nytt folkemøte i september
Møtet strakk seg en liten halvtime på overtid før det ble avsluttet. Da var kaffekannene tomme, frukt og kakefat var fortsatt rimelig velfylte, og stemningen god i det "nye ørlendinger" tok fatt på veien heim. 
For ordens skyld legger vi til at neste folkemøte er planlagt arrangert 24. september. Følg oss på hjemmesiden nyeorland.no, så kommer det nærmere orientering om tid og sted for neste folkemøte, samt flere "drypp" om små og store hendelser på veien framover mot vår nye kommune!

Fant du det du lette etter?