Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Verktøy

- Bli med på en vandring i "de dødes landskap"!

Mange kulturminner ved Valseidet er godt synlige (bildet). 30. juni inviterer guide Sturla Leth-Olsen til en vandring blant kulturhistoriske minner som fortsatt er lite kjent for folk flest. - Klikk for stort bildeMange kulturminner ved Valseidet er godt synlige (bildet). 30. juni inviterer guide Sturla Leth-Olsen til en vandring blant kulturhistoriske minner som fortsatt er lite kjent for folk flest.

Søndag 30. juni inviterer guide Sturla Leth-Olsen til en vandring i et landskap med kulturminner som har ligget skjult og nærmest urørt i 2000 år!

Ved Koet på Valseidet i Bjugn kommune ligger det en rekke godt synlige gravhauger. Men når Sturla Leth-Olsen inviterer til kulturhistorisk vandring søndag 30. juni så er det en side ved Koet som for de fleste er ukjent han vil fokusere på.

Fra eldre jernalder
- Vi skal se på gjengrodde områder som ikke har vært i bruk annet enn tidsvis som beiteland, sier Leth-Olsen. Han forteller at det i landskapet ved Koet fortsatt skjuler seg rike kulturminner fra perioden eldre jernalder, som hos oss ligger fra 2500 år til 1500 år tilbake i tid.
- Vi vil se på deler av landskapet ved Koet som en slags "de dødes landskap", sier Sturla Leth-Olsen.

Parkering ved ungdomshuset på Oksvoll
For de som ønsker å være med på vandringen i dette historisk og kulturelt spennende landskapet, så er det parkering ved Eidsvoll ungdomshus på Oksvoll før oppmøte ved Koet kl. 12.00 søndag 30. juni.

Fant du det du lette etter?