Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Verktøy

Vi får «seriekoblet» flere hjerner!

Ansatte ved landbrukskontoret i Ørland - BjugnDSC_9551.jpg - Klikk for stort bilde Klar tale fra staben som «slo sammen» Ørland og Bjugn for 14 år siden.

I september 2004 skjedde en aldri så liten kommunalhistorisk begivenhet sørvest i Fosen. Da ble landbruksetatene i henholdsvis Bjugn og Ørland samlet under samme tak. Til glede for både ansatte og brukerne.

 

I dag kan landbrukets glade tjenere treffes ved Landbrukets hus på Brekstad. Her har de ansatte som i sum utgjør 5,84 årsverk skapt et arbeidsmiljø som preges av entusiasme i en hektisk hverdag. Skjønt, det skal godt gjøres å treffe alle på samme tid. For staben er stadig på farten i Nye Ørland kommune, slik de har vært gjennom de siste 14 årene.

 

Servering av kaffe ved landbrukskontoretDSC_9558.jpg - Klikk for stort bilde Når «bladfyken»  fra Nye Ørland stikker innom dufter det kaffe i fellesområdet.
- Sitt ned, her har du en kopp kaffe og så forsyner du deg med vafler, er første beskjed fra en travelt opptatt landbrukets tjener. Rundt om, både i fellesarealet og på kontorene i det trivelige bygget, er det ingen tvil om at aktiviteten er høy.

- Vi har vel nesten kommet ett steg lengre enn til sammenslåingen av Ørland og Bjugn. Innen landbruksetaten har vi etablert et tett og godt samarbeid mellom alle kommunene i Fosen, sier de ansatte som ledes av landbrukssjef Ingrid Gauslaa Hårstad. Sistnevnte forøvrig bosatt i Åfjord.

 

De ansatte legger ikke skjul på at de stortrives med å utføre tjenester for landbruket i det som blir Nye Ørland kommune. De har fått et større arbeidsmiljø med en i sum bredere kompetanse. De er flere gode kolleger. De har et utpreget godt sosialt miljø som de gjerne deler med alle som stikker innom Landbrukets hus.
- Flere ansatte gjør oss også mindre sårbar i forhold til sykdom og ferieavvikling, legger Gauslaa Hårstad til.

 

- Sammenslåingen var lett. Sjølsagt var det noen utfordringer, men ting fungerte fort slik de var tenkt å skulle. Her får vi «seriekoblet» flere hjerner enn om vi skulle vært hver for oss. For oss eksisterer det ingen grenser, forklarer staben.

 

Om det er en ting de vil understreke betydningen av så er det at de har fått et større fagmiljø, noe som både de ansatte og brukerne nyter godt av. 

- Det som er gjort med landbruksetaten gagner bygda og hele lokalsamfunnet, mener de ansatte i det rødmalte bygget midt i sentrum av Brekstad.

Fant du det du lette etter?