Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Verktøy

Nye Ørland blir en bunnsolid idrettskommune!

Idrettskretsens mann i Nye Ørland kommune ser med glede fram til sammenslåingen. Men først skal jula feires på hytta på Valsneset.

Ivan på ferja til Fosen. Foto: privat - Klikk for stort bildeIvan på ferja til Fosen. Foto: privat

Ivan Leraand er et kjent ansikt for idrettens mange ildsjeler i Trøndelag. Sjøl om Ivan har kontoradresse ved Idrettens Hus i Trondheim, så er han usedvanlig lettbedt når idrettsråd rundt om i det store idrettsfylket ber om assistanse. Og knapt noe sted kjenner Leraand det lokale idrettslivet så godt som i nye Ørland kommune.

 

Skribenten har sjøl hatt gleden av å oppleve Ivans tilstedeværelse på mange møter i det lokale idrettsrådet. Der enkelte kan bli fristet til å grave seg ned i undring over paragrafer og regelverk er Ivan alltid løsningsorientert. Leraand vektlegger gjerne at engasjement i styrer og råd i idrettslag og idrettsråd er tuftet på frivillighet. Skal folk velge å bruke egen fritid på å få hjulene til å gå rundt i idretts-Norge må det oppleves som positivt og givende. For Leraand er alle like viktig, uansett hvilken oppgave de utfører eller plassering på resultatlista. Det samme gjelder ulike idretter og idrettslag, ingen er viktigere enn andre.

 

At Leraand har god innsikt i, og interesse for, idrettsaktiviteten i Bjugn og Ørland har sin forklaring. Etter å ha bidratt konstruktivt på møter i idrettsrådene i dagens to kommuner settes gjerne kursen mot Valsneset. Der har Ivan og familien funnet sitt eget fristed, på hytta ut mot havet. Etter lange dager i idrettskretsen tjeneste, ofte med møter som av forståelige grunner varer til seint på kveld, er det forståelig at ildsjelen Ivan får stjerner i blikket når han snakker om boblebadet som venter med godt temperert badevann under åpen himmel. I år skal også jula feires på Valsneset, forhåpentlig med en stjerneklar himmel over Nye Ørland kommune.

 

Stjerner i blikket får Leraand også når Nye Ørland som idrettskommune blir et tema. To i manges øyne små kommuner skal samles, men i idrettslig sammenheng er det to solide kommuner som skal samles til å bli en virkelig sterk idrettskommune. 


Én ting er at idrettslagene i begge kommuner kan skilte med en oppslutning som i sum omfatter rundt halvparten av innbyggerne. Det betyr at idrettsrådene, som også drives helt på frivillig basis, representerer rundt 50 prosent av innbyggerne i Nye Ørland kommune. Det er tall som Ivan liker å snakke om, og som han håper de lokale folkevalgte også har klart for seg i sine prioriteringer. For idrett handler om langt mer enn de som figurerer øverst i resultatlistene. Det handler om folkehelse, trivsel, bolyst, gode sosiale miljø og trygge rammer for alt fra oppvekst til alderdom. Inkludering, alle skal med!

 

For en som kjenner godt til idrettens og frivillighetens kår i større byer og kommuner, så er også den solide støtten fra det lokale næringslivet i Nye Ørland noe som Leraand gjerne løfter fram. Både til idrett og kultur. Som fritidsfosning har Leraand fått med seg betydningen av et levende og aktivt kulturliv, både det som skjer i kommunal regi og ikke minst det som skapes gjennom frivillige aktiviteter.

- Betydningen av denne støtten må understrekes og roses ved enhver anledning. Nye Ørland kan bli en kommune som viser vei for andre på dette området, sier Ivan Leraand.

 

Samtidig er Leraand tydelig på at både Bjugn og Ørland er kommuner der det er gjennomført solide satsinger på anlegg for idrett og aktivitet. Satsinger som i all hovedsak utfyller hverandre, og som dermed bidrar til at Nye Ørland kommune framstår som en bunnsolid kommune når det kommer til anlegg for ulike idretter, både sommer som vinter. Om vi plusser på med det naturen sjøl har skapt, som også gir både tumleplass og arenaer, så blir summen en kommune som har noe å tilby mennesker i alle aldre med interesse for helse, aktivitet og idrett. Eller, som man gjerne sier på Idrettens Hus, en IKON-kommune!

Fosenhallen - Klikk for stort bilde Ørland sparebank arena - Klikk for stort bilde
Fosenhallen - Klikk for stort bilde Ørland sparebank arena - Klikk for stort bilde

Fant du det du lette etter?