Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Verktøy

IDOL-vinner Øystein Herkedal Hegvik: - Ikke slutt på kulturskolen!

Ungdommer fra Bjugn og Ørland i møte med Øystein etter semifinalen i IDOL. - Klikk for stort bildeUngdommer fra Bjugn og Ørland i møte med Øystein etter semifinalen i IDOL. Skjalg Ledang Alle har vi en drøm eller et mål vi ønsker å nå. For Øystein Herkedal Hegvik handler det mest av alt om ikke å gi opp, men jobbe tålmodig får å nå målet.

 

 

 

  

18-åringen, bosatt på Brekstad og elev ved Fosen videregående skole i Botngård, har i løpet av høsten 2018 blitt kjent for hele det norske folk. Og er nok også i ferd med å bli et kjent fjes for en del svensker etter at flyselskapet AirLeap valgte å dekorere et av selskapets fly med den etterhvert så kjente karikaturtegningen av Øystein. Det siste til stor fornøyelse både for tenåringen samt karikaturtegneren Per Olav Ervik. Enn så lenge flyr flyet hovedsakelig i Sverige, før det fra nyttår blir te fast innslag i flyruta mellom Fosen og Oslo.

Øystein H. Hegvik blir løftet til værs etter å ha kommet til finalen i Idol - Klikk for stort bilde Skjalg Ledang

Bjugn og Ørland kommuner har en lang og god tradisjon for å satse på gode kulturskoler, eller musikkskoler som det het før i tida. Målrettet og langvarig satsing gir gjerne resultater. Ikke for at målet først og fremst er å skape utøvere som får idolstatus, men for at alle barn og unge skal ha tilbud som utvikler evner og kreativitet, samt gir en meningsfylt fritid og som skaper samhold, trivsel og vennskap.

Når det så dukker opp talenter som i løpet av en høst på TV-skjermen bokstavelig talt blir nasjonale idol, ja da er det også et resultat av den samme satsingen over tid. Både fra kulturskolen og den enkelte elev som utvikler sine evner.

 

Øystein Herkedal Hegviks prestasjoner i IDOL på TV 2 har virkelig imponert. Både fagfolk og tv-seere hyller ungdommen fra Nye Ørland for hans evner og innsats. Men det har ikke kommet av seg sjøl.

 

 

Øystein og sanglærer IngunnSolem - Klikk for stort bilde Skjalg Ledang - Mamma, pappa og sanglærer Ingunn, trekker Øystein sjøl fram på spørsmål om hva som har gjort han til en sanger og artist av stort format. Han glemmer å nevne egen innsats, men sanglærer Ingunn, med Solem til etternavn, trekker fram det aspektet. I år etter år har Ingunn Solem sett Øysteins talent utvikle seg. For læreren har det vært både en utfordring og glede å undervise Øystein ved Ørland kulturskole.

 

Etter at Øystein som den første av tre semifinalister var sikret finaleplass i IDOL slo han fast at tiden med ekstrajobb ved Bjugn Bowling nå nok er over. Ringside ved arenaen på Fornebu satt Kåre Petter Sundet, Øysteins sjef ved «bowlingen». Sundet gliste bredt, neppe overrasket over at en dyktig hjelper nå vil bruke tiden på andre arenaer.

 

 

Ikke mange tenåringer opplever å bli «halehelt» på et passasjerfly. Det er heller ikke mange tenåringer som unisont opplever å bli hyllet av bransjefolk som omgås og arbeider med internasjonale musikkstjerner. Men kjendisstatusen og rosen har ikke gått til hodet på Øystein fra Nye Ørland. Han er fortsatt den jordnære ungdommen med adresse Brekstad og skoledager i Botngård. For Øystein, som vi alle har blitt på fornavn med i løpet av høsten 2018, handler det fortsatt om på sette seg mål, og ha troen på at om man bare vil nok, ja så er målene innen rekkevidde.

 

Nå er det Øystein Herkedal Hegvik som inspirerer andre unge. Fra å være ungdommen med en drøm og et mål har han blitt et positivt forbilde for andre unge. 


- Hva sier du til ungdommer som sjøl bærer på en drøm om å lykkes med å nå målet de har satt seg?

- Ikke slutt på kulturskolen, kommer det kontant fra Øystein Herkedal Hegvik!

Skjalg Ledang

Fant du det du lette etter?